Nebesa
Nebesa,
rájů nebeských,
z nebes vstal,
azurem kolébajíc,
kolébkou umračených mráčků,
plujících po kapkách,
kapičkami vod,
na rosách ustal.
Ledové krystalky,
krystalizují,
navlhlé vzdoušky,
plachtící dále, opodál,
dešťů rozevlátých,
a vlajkami plachetnic.
Vzedmouti se,
řasami kučer,
čechrající peřinami,
májů červánků,
do růžových oranžád.
Duhami zabarven,
stuhami svázán,
úlom oblouků,
obloukovitě mistrný,
kroužící,
po krajíčkách dešťů.
Nebesa nebes,
oblakem božství,
měkkosti vyobrazuj,
potoky mělce,
kruhem studnic,
a ptactva mraků,
zábleskem,
blesků, zahleděných.
Přečteno 145x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Marcella, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)