Tužka píše, tužka kreslí
Tuška píše, tužka kreslí,
štětec maluje a šeptá,
ve škálách nevědomí.
Prozře akty taktem,
jakož tantra hlazená,
sluncem proslazeným kadmiem.
Obraz předobrazu zespod vyletuje,
múza múzická hudebně plouží,
balet tanečnic v kruzích zanotuje,
jezero pompézně labutě zkadeří.
Nebe svědkem žádostiv,
zemí zemičkou zapomnění,
Bonjour matko hojnosti,
kloboučník šarmem spáry zvlnění neztratí.
Jak teplo z dlaně malířské sálá,
korunní princ žezlem počestně zdraví,
a kočičím zlatem zchudne kocour,
na vysokých botách kopců,
ze zmrzlin šlehaček i ztřásněných přání.
Domeček z karet palác staví,
okna tvarují záře v tvář,
štětečky sobolem hynou i rozkoší zvídají,
kosmem mystiků v závětří dokořán.
Plátno, vize po kázání,
duch starobylých předtuch,
vstřícná hortenzie,
metamorfóza pulců měnících,
v chomáčích echolokace,
přispěla v záblescích,
kde výpověď pigmentů probodl tuží.
Virtuos bezejmenný dlátem vysekal,
dílo přemítavých zástav,
a promítaných divů,
skicákem vrhajících fóbií.
Vznik pronikl a cákal zmítavě,
mimózou sdělení čerokým.
Přečteno 155x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, šerý
Komentáře (2)
Komentujících (2)