Trápím se myšlenkou
Trápím se myšlenkou,
natravuji jdoucí agresi,
prohlubuji hloubou,
která rdoucí nazpět,
a pocit mrazem nuly znevažuje.
Honí se obraty i zvraty zvrácené,
kde Kobra královská svíjí,
ten sud soudných dřevomorek.
Jak zkažené rozvernosti,
jak rozmařile chované,
jak egocentrik v osobě motolic,
jak kominík v komínu ucpaném.
Vyhlodávám své zbytnělosti,
po masařkách bzučících netoužím,
opakem pravdou zaječím,
v zaječích prchnu a doskáči na vlak,
kde dráty železnic mne vyzradí.
Trápím a usínám, navždy né,
s vděkem ducha nadějí,
vděkem hmotu posil nasbírám.
Vampíři krouží v netopýřích trusech,
všemocný slítá ve vzdoru obzorem,
nad nimi promlouvá duší,
Bakchus milosrdný.
Býk v aréně po červené funí,
toreador s tváří smrti,
monstranc plaše večerní,
rozumem nerozumí,
a torzo sochařství kolonuje,
ten lid nestoudný.
Morduji, víru pospojuji,
Pollockem stříkance stepuji,
step, tep a frekvence.
Přečteno 157x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, jenommarie, šerý, Psavec, enigman, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)