Sbírka: (S)hluky slov
V hlubinách lesů, šerem a stínem,
s tajemstvím ticha snoubené v mechu
spočinou věty. Mámivým klidem,
míjím svým krokem šeptavé stromy.
Kloní se k sobě bez kapky zloby.
Kloní se. Vítr v korunách zpívá.
Utichá. Co sám pojednou skrývá?
Těkavá, nocí probdělá chvíle
promlouvej dlouze samotou. V duchu
hledám své touhy. Posbírám zbylé
skleněnky - drobné kapičky rosy,
skanulé - snad je rozsypal kdosi
neznámý v trávě, kde je i nechal.
Zapomněl? Někam zbytečně spěchal?
Neměnné, možná navěky stálé,
vychladlé dávno z návalu vzteku,
vzpomínky tvrdé, podobné skále,
pohřbím tu v mechu. Umlčím hlasy.
Odpustit krutost? Jednou snad… Asi
setmělou klenbou okolních stromů
prokmitnou hvězdy. Vracím se domů.
V hlubinách lesů, hledat a nacházet
klid, co v duši chcem nechat zdomácnět...
Krásný a pohodový večer, Alegro (*)
29.01.2021 19:46:47 | Emily Říhová
....Dýchá to tajemstvím, něčím nevyslovitelným,otevřeným koncem......ráda čtu Tvé verše,významy bohaté, jdoucí dovnitř,které způsobí zahloubání se,mají své vrstvy, a tak "hloubím",sonduji,jak to může být a oslovuje mě to....Ji./úsměv/
26.01.2021 08:15:30 | jitoush