Sbírka: (S)hluky slov
Kal teskné touhy hrotem kordu
si význam kreslí do akordu,
když kapkou krve,
ne-poprvé,
se bolest vpíjí do mých vizí,
jen na okamžik, než zas zmizí.
Klam táhlých stínů do iluze
mne bodá ostnem anakruze.
Ty chvíle snění,
ne-cítění,
a náhlé bytí prosté tíže
jsi beztvarostí dál i blíže.
Krok dechu někde v mezičase
mi tiká tepem. Dávno pasé
jsou prázdné city,
ne-odžity,
a kradmá stálost pomýlení
se jednou možná sama změní.
Křik němých tezí tupým ostřím
se tóny hlasů časem zostří
a možná věčně,
ne-konečně,
si srdcem prozní zcela hluše
i odstín slzy - pláče duše.