Sbírka: (S)hluky slov
Co tahem pera, šepot pergamenu,
mi v ostří slova větou odeznívá
a kapkou krve praví? Snadné bývá
tak sladkou lží se zpíjet. Neduživá
je pravda možná krutá v každém směru.
Ty ptej se marně z beznaděje lidí,
kdo věří, doufá, přeje, nezávidí.
Jsme všichni stejní! Proklet, kdo to vidí.
Sám v davu. Těla měnící se v masu
se valí náhle s podobností moři.
Vždyť jejich kůže krvácí a hoří!
Proč pláče deštěm, kdo nás takto stvořil?
Dnem nocí kráčím stále beze smyslu -
- svým labyrintem světa zmítán vztekem.
Jsem stínem činů, schránkou, neúspěchem.
Tak marný! Hnán ne touhou, nýbrž spěchem.
Dál nádech, výdech… V ubíhání času
mi v žilách cosi neúnavně tluče.
To neumlčím. Naslouchám…zní hluše.
Co očekávám? Možnou ztrátu duše.