Výhlédnu růženínem
Na kousek papíru chci psát,
a vetkat převášnivé dojmy z okolí,
obeslat jej letícím tělesem,
rozechvívat v kaňce černobdělých hnát,
očichávat trápená slova květů,
kde užasle nevyhasíná dušička čárových kódů.
Píší, jak opilý,
přesto makadélky pošťuchuji blizoučké,
s příběhy lidských soudů,
a rožínajících sudiček.
Poplakávám nad kapajícím okapem,
téměř bez šance tonu,
rozmazávám puchýřky po tváři,
a nemyslím už na nic,
již ztraceno nabylo v podešvích blát.
Vytrhávám svou nesvou srdečnici,
avšak lotosu nachového chytám,
uždibuji,
a vyhrávám monotématicky po stvolech,
tónem vrhajících hvězdic neštěstí,
kde nespatříš světlo zátmí.
Růžek cáru mízí,
osten vyostřil kazem zrak,
to Polednice sklátila mne jas,
možná taky vaz,
u šibeničního štkaní.
Můro můrovitá,
vydýchávám pláště svých ran,
nepřestanu doufat,
ha, snílkem beznohým,
a vybásním divukrásné ohyzdy,
s kostí vymřelých kosmanů.
Modravý poklide,
vem si mé pokoje,
nechť ve snu vstanu,
a výhlédnu růženínem !!!
Přečteno 230x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Barbuch S. D., sovaa, Iva Husárková, Psavec, Vivien, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)