mám brněnské nádraží rád
dával jsem si tam kávu ze stánku
v kelímku s dřevěnou lžičkou
hned nahoře je vidět Petrof
vlaky jezdí do Bratislavy
do Vídně a až na Balkán
lidé mluví brněnsky
a hezky zpívají
je to tam jiné
a jinak hezké
dovedu si představit
že lze nahlížet na svět
právě tak nějak
jako je ta báseň
o brněnských oříšcích
právě takhle
hodně vystihuje
ale jestli to je náhoda
nebo jestli je to dobrá básen´
lze říct jedině z kontextu autorovi tvorby
která není dosud k dispozici
16.07.2021 17:19:09 | ttragelaf
Nevím jak oříšky, ty jsem nikde neviděl. První co jsem v Brně uviděl na nádraží, když jsem tam byl prvně, byl chlap, který měl tak 210cm a 140kg a podle toho jsem si řekl "To musí být ale město!" A bylo. Je. :)
Toto poezie není, ale díky za vzpomínku.
15.07.2021 23:26:12 | Now
při představě Brněnského nádraží mě přešla chuť nejen na oříšky:)
15.07.2021 22:03:21 | Sonnador