Ovíjený
Kdo byl ovíjený,
ten rozezněl blesk,
vždyť se pomotává žíla ,
jak by mezi listy protekla,
ta dechberoucí flétna,
ono záleží na pocitech v přepisech,
pero, tužka vykreslí magnolii,
pověstná mince v kašně mří,
kolemjdouci žebrák je šťasten v pokoře,
vějíř ověnčuje třmínky jitrocele,
laskající přeláskou se vznáší,
neví kudy poplují,
rozum stát a srdce tas,
za každého živáčka vlídnost,
zatancuj si fidlovačku prosím,
a vyměníš svůj usmolený kabát,
za divy probodané trním.
Ovíjený, milující,
vyklubává podestýlku,
a z písně mihotává zářivé cesty,
řasorašících svádění,
devateročervánků,
i půstem klanění,
zůstaň semnou,
a povedeme potůčky z kanoucích,
kde nevymřeme navěky,
jen slza ukápne,
a neví se kam...
Přečteno 191x
Tipy 18
Poslední tipující: Pamína, Amonasr, Iva Husárková, Frr, kudlankaW, Psavec, šerý, paradoxy, mkinka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)