Anotace: @&@
CESTA
jdeš svou cestou
jen tou svou
navždy jedinou
i když mezi mnoha
stejně jedinečnými
pokaždé ale neopakovatelně jinak
co je tobě svaté
může být jiným lhostejné
a často také je
jen tu a tam o sebe škrtnou směry
kdy zasrší diamanty v očích
zatímco jiný žár je neplodný
zanechává za sebou jen popel
který trousíš podél své vlastní cesty
aby ses jednou možná vrátil
a uklidil po sobě
nebo taky ne
i tak ho vítr časem rozfouká
a pokud se v prachu přeci jen něco zatřpytí
pro náhodné pocestné
to po tobě zbyla bezejmenná připomínka
že každá cesta vede odněkud někam
i bez vymyšlených slov
která jen zastírají tajemství podstaty existence
neboť žádný smrtelník ji ani objevit nemůže
vždyť nelze nikdy doopravdy popsat
co se dá pouze procítit při zatajeném dechu
pokud v libovolném bodě a v nestřežené chvíli
smíš protnout věčně rozpínavý čas
jenž do sebe jednou rozpustí
beze zbytku i tebe
Praha, 21.8.2021
https://www.youtube.com/watch?v=d1yfX6VnrSU
ráda tě čtu... ST
24.08.2021 15:44:42 | Sonnador
Každý svou, originální cestou, v koloběhu Vesmíru. A můžeme jen tušit, domnívat se, a beztak ... chutná mi to, na cestě ...
21.08.2021 18:36:48 | Vivien
Tou ceSTou..procitáme
a blížíme se k cíli
..někdo mnohem dříve a víc
..je za vše vděčný. *ST
Pěkné Amonku, krásné dny TI přeji
a šťastné kroky
..vždyť víme
..že každý krůček k naší cestě, patří. :)*
21.08.2021 17:19:14 | jenommarie
Díky za znělý komentář, Marie - i Tobě krásné dny již pomalu odrůstajícího léta :-)*
21.08.2021 23:42:14 | Amonasr