V mém životě
Jak pláč i hrom souznívá,
v mém životě tóny dozní,
když zjeví se mág odnikud,
tak silná shůra padne na lem,
i povadne a vstane na Zem.
Co slyší tlukot Jiřiček,
z nichž po hladinách hladí,
a kam přelétne mžik v tichu,
o jakém se vyčte ze sna,
kdy zpozdívá se,
a s úplňkem je šerý svit,
v lampiónových průvodech zásnub.
Po nevyřčené sonátě toužíme,
a jak se ploužíme v kalužích,
co poráží rytmické zkratky,
zhuštěné jejich esenci,
za malebného krajinářství,
v osídlených divů návratů,
do pohoří s úhoři,
i s poselstvím kyklopů.
Kde jsi bílá smrt,
k smrtce a křičím žít,
visím, směji se za zády omítky,
sloupává mi kutikulu,
vím a stárnu,
tak nech mi toho blázínka,
je semnou i po mě,
a pokropí pokojné ohně,
k nejvyššímu času,
kde kápne vzpomínka,
na hvězdu z chvojí.
Přečteno 240x
Tipy 12
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, Ucitelskej, Psavec, šerý, Friday, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)