Pěvci z barev
Anotace: ****************
Jak strnad zpíval horami,
v citrónové baladě,
tu naladil mi houslí ples,
na lesostepí,
kde zjevila se múza,
a pronikla rákosím zelení,
v nuzném neutichajícím závětří,
tiše ticha dutého.
Ó jak muzické to slyšet,
k ránu je máslo a krém,
co stírá se pod kůží slaně,
ba i ne až k širé louce,
kdy trubadúři troubí,
a zamilovávají se po sukni,
jak šídlo v patosu omělém.
Při krásách krásy zvážníme,
opěvujeme němé studny,
zlehýnka polehoučku a ztepile,
co břízy s topoly kůrou skví,
jež sítě k nitím hnízda rdí,
a tady třpytka pohladí,
ty duše býčka polední.
Pěvci z barev tečou,
po tečkách k ocasím a vichřici,
když kymácí si srdce ozvěnou,
jako laně na bedrách prachu,
pozdního soumraku,
slok líbajíc v souhvězdí.
Přečteno 205x
Tipy 14
Poslední tipující: Vivien, Alegra, Sonador, Friday, šerý, petrzal, Psavec, mkinka
Komentáře (13)
Komentujících (7)