Nerozume
Maluj svá divotvorna
pokleslý strůjce obrazu
imágo vysvleč ze sebe
a moře barev v hrnci souzní
pobublávajícího slunečna
archaické přezrálosti
ty nebetyčno mučednická.
Přetvoř orgie dojmu z prázdnot
povstaň z vyvinuté konzistence
vdechni rosy molů smůl
jenž zapadnou do nitra
a uloží nestárnoucí naděje.
Z absintu otrávíme viděné
sebekriticky se vznítíme
v kouli nulté rafičky
těm ostatním zůstanem věrní
v trnu zahnilého pláště
s odkazem průchozích zrcadel.
Proboha
to je kotva v temeni
modlím se ti svatyně
k světluškám budoucího vývoje
a sáhnu si na bezhmotné dno
pomaškarního života
spadaný kameni vševidoucna.
S obrazutváří byčíkuje dvojník
ty já dvojsmyslná kýčovost
nerozume pražádný
k bělobnému havranovi sazí
letících soustav soukolích
zmítám se jazyky epos.
Přečteno 154x
Tipy 10
Poslední tipující: Fialový metal, Psavec, Frr, šerý, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (4)