Zmokřalý
Po obručkách
plavích obloh
se ptactvo jim zalilo
aby svobodně k Otci
zázračnem promluvilo
o kázání života
spřadeného lexikonu
jimiž pokoří všechna
prolínající moudra
a křížkem pokřižují
mrtvé hroby
co posvětí vůle tvá
a obohatí lidství
do srdcích svařených
kovářským kladivem
syna Héfaistose
v žehnající oheň
bol pravd
již odcházím
jako tulák
na oraném poli
a s píšťalkou v mlze
se pomodlím
láskou
tak bezední
letím k sově
Bože
ty zmokřalý
leť k milosti.
Přečteno 127x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, Fialový metal, Sonador, šerý, Psavec, mkinka, Protos1182
Komentáře (5)
Komentujících (4)