Anotace: Lyrická báseň
uplacen charakteristickou emocí
uplácán ze všeho co se dnes dělo
tělo umírněně avšak drsně rozvrstveno
zírám odpovídám gesty kajícně se děsím
straším své sny aby noční můry bály se jich
usilovně strhávám své obličeje
jsou to děje neskonale ledabylé
noc už bledne skhřehotavě zebe
stojím tu v tom zákoutí zkoumám své pohnutí
nasouvám si žluté brýle zřejmě temně zběhlé
načasované vybuchnutí mého srdce
polorozpadlé torzo pro jiné jen korso
odmítán jemně pak na plátně promítán
přemýtám o své nejednoznačnosti zbrklé
vše se náhle utne odouzen jsem rozpustile zbrkle
dotěk němoty mé přednosti charakterové zlovolnosti
zkusím nebýt nepřítelem mé vlastní nepřítomnosti
zkouším začít znít na bázi svévolné rozporuplnosti
nosím odznak nemusím i tak jsem poznán odsouzen
útrpně posouzen komisí samých zlých lidí převlečených za soudce
mlčím temně avšak zjevně slyšet jsem v několika zákoutích
nosím v sobě už najatou smrt zatím spící uzarděně nevidomá jest
pocit hnusu skotačijícím v tomhle pruhu na konci zbyl jen pel z cest
zasazen do děje tam kde se zrovna ale pranic neděje otylá beznaděj
ulpívám tu na kápi kterou sobecky na hlavě si nosím tak co tedy jsem