Anotace: Lyrická poezie
slýchávám sny nemotorně pravděpodobné
ustelu si tu uprostřed oka hmitu
zabřednu do ovesných vloček
vyndám bloček sepíšu poezii nu zcela zvláštně
bude plna záště slovy podbarvena mnohoznačně
uvidím zemi nepokrytě odkrytou
zamlží se mi brýle rychle a čile nu i ledabyle
ustřihni si vlas zbude mnoho jiných ledabylých
ostrov okolo jen moře na horizontu jen jedno slovo
jsem vážně zrozen nebo byl jsem tu ukrutně shozen
padám z výšek notorně jen letmě podezřelých
získávám noty podle nich hraji tuhle zapeklitou hru
mnu si oči na dělovou kouli kajícně naskočím
stál tu nicméně ve víru vášní neokázalých
zásaditý takový mrňavý hřebíček do rakví
někdy úžasný jindy zas jen slepenec bizarní
neblázni uprostřed roje koní naskoč trochu užasni
víš co tak vypadni vystrnaď všechny lži
zapeklitá otázka odpověď něčím nasáklá
už hoří plamenem nemilosrdně působívým
lechtivým zábavná moc tu všemi barvami září
utonulý dal by si buřta v láhvi
nejsem prázdný duše vyvanutá
prý odejmuta z důvodů prozaických
ukáplá slza obestírá tvář tak se někdy stav
lidský tvor výskok nedbalé evoluce
maso pro pokrytce prasečí pomeje
kdo je umeje a pak zoufale sežere
začátek konce výstřel do vnitřního soudce
tělo pokryté larvami útok nebezpečného prozření
něco už tu není nové hlásí se ke snění
doteky poselství v umanutém manifestu
hledej cestu najdeš nanicovatou umouněnou fresku
tak stůj buď neb oči nastraž nastav sluch cítíš vlny monotónní
zatni zub neprozraď tmu slast tu nemá schůdnou cestu