Je v mých básních slyšet rytmus?
Skrývám ho v nich, tak zjišťuji,
jestli o tom víš a nebo ne.
Zamykám ho na velký zámek,
jenž složitý má klíč,
umíš ho rozluštit?
Píše se v nich příběh,
který mnohý dobře zná,
nesou tajemství, dávno řečená.
Nemusíš to zkoumat, ba ani číst,
časem na Tě narazí,
to jen, že o nich ráda mluvím.
Popisuji něco, čemu nerozumím,
nejspíš je to znát,
myslím, tedy málo vím.
Nebudu se bránit radám,
znáš-li o tom víc než já,
prosím povídej, inspiruji se.
Chodím takto světem,
poslouchám i trávu růst,
však třeba jednou pochopím.
Kterým směrem se točíme,
proč a co to znamená,
však do té chvíle, píšu nesmysly.
...v podstatě všechny básně jsou nesmysly...v kterých smysl hledáme...;-)ale píšeme a čteme je rádi...
20.09.2022 16:19:31 | Marten
za mě dobrý, je tam to, co tam být má .)
20.09.2022 14:11:37 | Constantine
Vtipná pointa - i bez rytmu (jenž by ale nebyl na škodu).
19.09.2022 23:40:31 | MonoGame