Zmijí jimi
Náhlá hladina večerní prozřela
jezerní rybky briliantu
zoufají nad svým snem osudu
a prostříbřejí začarované kruhy
v bezhvězdných náručí Luny
jej nejtišší hlas zvýšek protkává
slámy zlatoucího nebetyčna.
Orfeus tím zpívá tklivě žaly
i zvířecí duší to uhrnává
v batikách smaltu zátřpytného květení
jak průzračí světlo vnikává k obzorům zatvrzele
již ponechána Eurydika smrti
v hlubině strastiplné
si poprosí nehynoucí láska
o její slzy ronivé
do roztrhání skal
a smutek zahalí zbloudivá lyra
jež hodiny šílenství se jí vichru utopí
žel v srdci kamení
to ševelí úkosně Chřiby
zanedlouho zmijí jimi
utnutě.
Přečteno 136x
Tipy 15
Poslední tipující: M.A.Rek, Bufik, Psavec, Fialový metal, Iva Husárková, Stanislav32, šerý, mkinka, Tvbm
Komentáře (5)
Komentujících (3)