Po struně
Led a teplo zjeví se
na svém hřbetu pírek Lásky
poletujíc v básních souměstí
a tam za osudem plání
noří se bludišti srdčitá laně
jež touha ovonět je z růže květ
na stepujících rozcestí slovy
ty kraje rojích myslí vzaté
jak úhly křiklavé v dáli
kordem rtů i milovanosti
zachvěje se taky krev zralé již svobody
jen to k lesku oblak zněžní
a v něm Archanděl přetilou nitku zakreslí
mečem slzy a pravdy ryzí víně
to matky skyvé
ňadry v nářcích zahřmějí
sladce v útlocitné plynulosti
po struně z oceli přívětivé
to rezonance zšeří úplňkem k příměrům.
Přečteno 109x
Tipy 18
Poslední tipující: zdenka, Frr, Iva Husárková, jenommarie, Stanislav32, Psavec, Fialový metal, Vivien, šerý, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)