Z nebeočích
Vciťuji a třídím
červenou a rudou krev
na dlaních zhořelých z knihy nevyčtené
co se mi vkradla s vášní
to děvče lusku ďábla uštvalo mne
a já jí svlékl přitom matně vůní
v řádcích zalomených vět
zaskřehotala proťatá smysluplnost
jakou jsem nevědomky vdechnul
jako tichý oceán
jenž byl příslibem zjedovatělé odezvy
nehněvej se
leč měla jsi mou pozornost
na krajíčkách citery
s kterou jsem ti hrál a zalpěl
k tvému rtu za více a navíc.
Zamotávám bezduché slzy
do zprotrhání duše
a mřím šaty na vlečce nevinně
abych neúpěl srdcem temnoty
to Láska píše v pýše z výšehoří
a pohrdale se vysměje a neví proč
neptám se bestii ani sebe
z nebeočích peklu
ty krásko nevyhovíš.
Přečteno 137x
Tipy 16
Poslední tipující: Vivien, Bufik, Fialový metal, Iva Husárková, Pablo Kral, šerý, Sonador, Jan Kacíř, mkinka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (5)