Zem zapomnění
Vidím díru ve vlhké zdi
připomíná to třetí oko
a vybaví se rána minulostí
z kontextů vytržená.
Přikládám prst dovnitř
a v tom šváb mne vykousne puchýř uhnilý
proč by taky ne
nakladl tam potomky života
a ti zamoří zcela můj habitat.
Skočím raděj z okna nicot
já však nevzlétnu
a rázem dopadám na starý dub
nyní jsem zmar vraždy své
či jen pouhý slaboduch
našeptávače Belzebuba.
Bůh ve mne nezahořkl
přesto se obracím v hrobě
ah ta nevůně hovniválí
nebesa nepozvají
nepozvají.
Nejsem již mrtev
ožívám výzvou hrobníkově vyrezlé lopaty
a vstávám jako sedlák z lopoty robotné.
Stmívá se brzy
udivená Luna při mě dopije ten žal
na uzření odhodlané vůle Minotaura
si zafunět a dupnout
dup dup.
Cítím její dvoufázová světla oběžných stanic
přepínám se tímto mimozemsky jinam
Zem zapomnění
opomenuta
tělesa zhmotňují ideu krásy snít
o smrtinožcích budoucích přebytků
černá ticha nedutají...
Přečteno 122x
Tipy 17
Poslední tipující: Bufik, Sonador, mkinka, Iva Husárková, Psavec, Stanislav32, šerý, Fialový metal, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)