Z nitra poezie
Modrá do tyrkysu bledá
harmonie v širém moři klidní výši.
Zelená na žluté
to svítí květy zahrad
a tančí po větru ptačích hejnech
divou sambu.
Červená s růžovou
jak něhy v dece oblak
dojaté čepýří se
a culí kresby úsměvné.
Černá a
Bílá
toť hlubina prozření myšlenek
a pohnutí z hvězd Prán sebe.
Nachová v osvíceném žehnání
pluje vlídným zkolébáním
v rytmu třpytů fosforů.
Co barva
to středem pozvoněná
její fantazii nezkrotíš
potopí horizonty událostí
u tvého pramene bavln
to mihotá zděšeně
zřítelnice bez rozpaků
propouští se k pestřejšímu odtajnění
zúrodnit prosytí čaruplném
z nitra poezie gigantu.
Přečteno 168x
Tipy 16
Poslední tipující: Vivien, Sonador, zdenka, šerý, Bufik, Fialový metal, Helen Mum, Stanislav32, Tvbm, mkinka, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)