Robokop
Těžko se mi žije
je to samé břímě
jak kulhající hříbě
strhaného v mdlobách
jak mě na kolesách rotoru
místo nohou
a co teď dál
to se ví jen v kříži zkrvežní
přibitého hřebíky okostic
vážení přelétavci
hromožití
třesu se z toho osikou
a neuteču té ochablosti
rozpárejte drápanci tento fakt
smým-li poprosit
robokop číslo dvě
má plechy kůží promáčknuté na hadry
a titěrno si šušká
jestli je to za trest
kdy biřmován sem byl
v kostele Marie Sněžné
z varhanními žalmy
jenž to vznesly
k žebrákům popelnic a mincoven
kde zřícená těla mokvají
aby ubylo zlomených
Nás
neračte se vylhat
že nemůžete chůdy loudat
květy cest
a zápražím v semletí neúprosném
čekokoli.
Přečteno 118x
Tipy 13
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka, jenommarie, Frr
Komentáře (7)
Komentujících (5)