V novém zrození
Jsi v mé blízkosti
možná jsi
nedutám ani slovem.
Není to kámen cest
z chryzantém jen
v okvetlých závanů v sen ?
Nedohlédnu srdcem
ani očima zhoupaného Nokturna
ani vyprahlým podvědomím.
Ale ano
hloubím se a tíhou hynu
pod zeminou kůr
a babyky listu
jímž jsi pochována mými slzy
a vřavy kapky stesků
rosteš aspoň takto
ke kružnici přezlaté jižně
a můj smutek se hrudce obšťastní
lásko jarního větru
poselství
kdy předčítám ti zšedlý samotou
prameny úryvků
z Shakespearova chrámu
Sonet
a zanechám tu sebe rád
když budu moci být
s tebou napořád
probuzen v pravý čas ros
ty nechtějí se zdráhat
nám odevzdat
svou sílu k vyhojení
v novém zrození
zamlželých mračnách
z chvojích a plétání.
Přečteno 137x
Tipy 14
Poslední tipující: Nikkolas, Stanislav32, Fialový metal, Vivien, šerý, Frr, mkinka, Psavec
Komentáře (9)
Komentujících (5)