Probuďte se
Mohu v tobě býti
a přesladce sníti
o krásách rtů zpovědních
kdesi
kde plachtím v neskonání září...
Ale pod jednou podmínkou
zvolává říše snů
z kapradí mechu
a kouzel devíti skřítků.
Půjdeš nahý do lesa smaragdu
uvelebíš se u modravé studánky
a tam zlehýnka ti ostychy
vykreslím na čelo
siluetu květu
rudohlávka
v nachově růžových zdobení
a srdcí andělů
jímž podlehneš k ovonění lékořic
tak spi a nemluv
ty dobrodruhu ješitný
zamilovanče.
ÓÓÓ
ÓÓÓÓÓ
ovětřen
ováben
ideálem ticha
ÓÓÓÓÓÓÓ
O-NÁÁ
LÁ
NĚHY-Ó-VILNÁ
mi tiskne již ňadry hruď
co hoří
a boří stud
a se mnou to divy dělá
avšak tajuplná odvrací tmavotvář
k fantomovi noci
po svých tygřích střevíčkách
jež mi
zaplesají v hlubinách vzbouřených skal.
Pa Pá
spát
a mít rád svět
kdo to zpívá
já nerad bych nemiloval
ozvěno nymf víl
pokvetle okvetlých
lampióny hvězd bronzu
a kočičí zvědavosti.
Tulák dědoušek
zjeví se z houštin
a minci štěstí mi dá
v tu chvíli pláči s ním
a nesním
sem klidnější romantik
a ta pohádka o lásce
ÓÓÓ
ta pohladí čtenáře
ta nekončí
probuďte se
je ráno...
Přečteno 114x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka, Fialový metal
Komentáře (5)
Komentujících (4)