Oč tu běží
Očiska prohlubují dovnitř světničky
vzlety vlnobité soví
milujíc rosy
ocel květení
a ve stálicích zdejších jsou
jak klenoty ploucí v moří
kde výšinami mračen
průtrž lyrik bezesní.
Tvaruj zamodralé hladiny vod
tam v křišťálu mystiky luk
rodino svaté víry
utichlá
a začneš zdravit solární terč slunečnic
vtahujíc duhy světoborů
jimiž prosvětlují duchy
z lišejníků vaše
po kukačce
kuku kuku
budíček
vstávat
a zlatožlutit denní vjem kráás.
Oč tu běží
to píši k duně písku v zrníčku
nemyslete si
jste jejím tekutým časem
z každičkého maličkým
toho mravence mramoru sil
se ztotožňujem
a ztrojnásobujem tíhy vah
na ozubený drát
osamělých bystřin
vyplavem však pak ?
Přečteno 168x
Tipy 17
Poslední tipující: Matahaja, IkkarisKa, jenommarie, Tvbm, zde.neck, Psavec, šerý, mkinka, BArBArKO, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)