Ve tmě
Nemyslím, že chodit ve tmě mohou slepí
A přece - kdo jiný by v těch koutech hledal
kousek tepla?
Náruč uviděl
a nezešílel poznáním všech stínů
pnoucích rukou, myslí
ponechaných na půdě
ať visí s nebožtíkem -
a nezakřičel!
Spíš do objetí vzal ten prach
jenž z jater usedal pár let
a kolébal jej do usnutí v klíně
jako dítě
jímž je sám...
Přečteno 199x
Tipy 28
Poslední tipující: Jan Kacíř, jitoush, Anfádis, Bufik, Kaňka, Marten, IronDodo, Fialový metal, Koala, Psavec, ...
Komentáře (13)
Komentujících (7)