Ó Bože

Ó Bože

Anotace: *

Peklo, toť smaží se básní dantovsky
a křičí svině dost
do stěn hrobů o pomoc
vyprázdněných duší okostic
v nichž jen hnus
a marnotratnost posedlých
však co by taky chtěli
když páchali masovraždy
z jakých žaludky vrhly šťávy
a netopýří na tom plkali krev
a bolest lstivou cítili
do hrubostí churavých prozřetel
kde o tom je závěť
kráčejících strašidel
Faustova šílenství smluv.


Ó Bože
zažeň tyto bludy pod zem

Ó Bože
zachraň mě

Já to přeci píši svobodně

Bože viď
jasný svit

Bože praotců
sbal mi župan bílý
abych se tak cítil
mezi pastvinami zmámen
a zasnil zpěvy šumících hvězd.
Autor Dejvis, 27.05.2024
Přečteno 68x
Tipy 19
Poslední tipující: Žluťák, IronDodo, Anfádis, Psavec, enigman, kozorožka, zase já, mkinka, Ophelia81, Tomcat
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá, Dejve!

27.05.2024 19:36:11 | Žluťák

máš sbaleno...

27.05.2024 12:35:46 | enigman

Kéž tak učiní. Silná báseň.

27.05.2024 12:30:33 | kozorožka

Opravdu velmi citlivé, téma závěru šumících hvězd je bravurní obrat a posílám virtuální pozdrav do Tvého světa krásné poezie.

27.05.2024 11:23:20 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí