V jedno objetí

V jedno objetí

Anotace: *

Azurového nebe jasní zen
a mračna se honí po napěchané kolonádě
rozjařených bouří divokých hus
co v mýtu z peří pookřeje Bohem
to dávné sbohem zapomenuté dnes
jak v krásnu balad miloval mořeplavec
kanoucí vlny luzné panny
a za to skonal pod hlubinou korálů na pospas.



Odpusť věrný mlýne předtuch
zamyslel se starý duch
jenž byl pochován s křížem po funuse
slzí zahnanou rudou lítostí
aby usmířila všechna větrná zmizení
v jedno objetí a ve hvězdný sen.
Autor Dejvis, 05.06.2024
Přečteno 98x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, Tomcat, Ophelia81, Anfádis, enigman, cappuccinogirl, Psavec, mkinka, zase já
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

je ti odpuštěno...

05.06.2024 15:44:06 | enigman

líbí

V jedno objetí ano...ale na jedno přečtení-ne... vrátím se k ní...moc se mi líbí, co se ti podařilo zachytit.

05.06.2024 15:25:34 | cappuccinogirl

líbí

Krása laskavého srdce.Rada jsem četla.

05.06.2024 13:58:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí