Pan kněz

Pan kněz

Anotace: *

V bělostné čekárně chirurgie
světlo zakřiknutě zkratuje
tak chorolící myši kašlou do vzduchu peklo
na mou držku smetí
mám z toho mrazivý záchvat
třese se mi pulz
a nitky bludišť před bulvama křehnou
Pan kněz nade mnou se již pokřižoval
je se mnou Amen
jak vykřikl v slzách zbičení
ale koneckonců sem živ
ikdyž jen tam za horami
černých záplav rouhavých sokolů
plachtím bez kabátu plný všeho
a dávám pozor na vaše stránky hluchých knih
z těch posečených klasů
aby jste za mnohé nevykrváceli do zavzlykaných hromů
vydrancovalo by to svaté patrony
k stávce holoty i parchantů ničení
nechtějme jim dopřát vlády zločinu
a taky bezbožného lišaje slyšení.
Autor Dejvis, 19.07.2024
Přečteno 80x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, Pettie, Fialový metal, cappuccinogirl, mkinka, narra peregrini, Psavec, zase já, Ophelia81
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

mohl by to být zajímavý dialog...

19.07.2024 19:45:49 | nerez

líbí

To ano. Děkuji za reakci *

19.07.2024 20:41:02 | Dejvis

líbí

St a ať víra přijde v uzdravení a objimam virtuálně kamaráde

19.07.2024 13:17:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí