vznětlivá rohově orientována
hádaly se babky v šeru
že prý jedna svojí dceru
dobře vychovala
mo(u)dro prý ji dala
odvahu
a ta druhá
snad v objetí svých nálad stáří
jen tak ostrým koncem šťourá
postává a dokonce se tváří
jako by na jazyku ostrých
měla pár slov
a že tam na tom rohu z rozednění
až k noci tmavé
lidé oklikou ač cesta je to delši
kroky směřují
a kdo snad neznalý a omylem k ní zajde
toho litují
hádavá babka v modrém šátku
na rohu kostela
a na ošatku na dno samé
aby se sehnout nutné bylo
zbytky popela
všichni co jednou prošli kolem
ve víru uvízli
a slabší s pláčem
vykročili v den
najdou se i tací co na její stranu
za dvě tři vejce
husí brk
nasadí však až na lámání dojde
i svůj krk ??
Přečteno 710x
Tipy 4
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Aťan
Komentáře (12)
Komentujících (3)