Velká válka
Na přeplněném nádraží,
Když nad námi bylo šero
Pršelo…..
Kapky dosedaly na zem
Jak bříška prstů na klaviaturu
Vzduch voněl vodou
Stírající slzy
Žen…
…matek, dívek, sester….
Jak hejno ptáků
Mávaly kapesníčky
….S Pánem Bohem….
Píšťala
dusot kol
Marš na kolejích
Místo oje dirigent
Odrazy na sklech
Mávající aleje
Prach, kouř cigaret , mlaskání karet
……
Otázky a vzpomínky
….naděje…
Strach a bolest
Při ryku brzd na nádraží
Když vrátila se mašina
Z druhého směru
Přijely bedny na konečnou
Zpátky
Odkud bylo jim máváno
A pršelo nad nimi tak,
teď stejně jako tenkrát
Když plakaly jejich ženy
…matky, dívky, sestry….
Pláčou i jejich otcové
Sbohem……….
Přečteno 552x
Tipy 4
Poslední tipující: Oxík, AndreaM, jitoush, Pamína
Komentáře (1)
Komentujících (1)