Návrat zašlé slávy

Návrat zašlé slávy

Anotace: ...

I dnes nám rohy znějí z dávných věků,

a pějí přběhy o skutcích bájných reků.

Kterak celého světa širé brázdily vody

do jednoho všechny Heimdallovy rody!

 

Dál znějí písně slávy, lesku, žalu, beznaděje,

jak krásný Miklagard se v ohních válek chvěje;

dál znějí slova ve vsích, věžích hradů,

kterak došlo k pádu Cařihradu.

 

Jsme smečka vlků, nejsme stádo mul

pro nás není města jménem Istanbul!

 

Nechť srdce nesvírá již dále bol;

zpět dobudeme zlatou Konstantinopol!

Autor Oxík, 19.09.2015
Přečteno 495x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel