Mrtvý syn
Anotace: smutné i když trochu veselé
Na malém dvorku uprostřed stínu
matka se sklání k mrtvému synu
Té malé stařeně čelist se klepe
do ticha vesnice srdce jí tepe
Pokousal chlapečka divoký pes,
uhryzlou ručičku v tlamě si nes.
Naháněl tatínek po obci pejska,
po synkovi i ručičce se matičce stejská.
Užral pes ručičku malému chlapečku,
v tichounké ulici, na malém dvorečku.
U lesa chlapcovu ruku zahrabal,
jenom se olízl a zase běžel dál.
Honí tatíček zlého psa po poli,
nadává, hlomozí jak stařeček o holi.
Hafan však je v nejlepší kondici,
utíká pánovi dvouproudou silnicí.
Ten tam je pes jež zabil mu synka,
pán vrací se domů a únavou blinká.
Ráno se dočetl v raním tisku
o přejetém, zuřivém, odporném psisku.
Synáček zemřel matičce v náručí,
bez ruky, bez nohy ať každý se poučí.
Hladiti neznáme pejsky po srsti,
nosí vždy dětem a rodičům neštěstí
Přečteno 543x
Tipy 12
Poslední tipující: Zamilovaná do nezamilované doby, Erion Fate, Glloxy, Charibeja, AneaCapaken, shaamot, kubicek123
Komentáře (7)
Komentujících (7)