Zpěv ztrápené duše
Anotace: Báseň je součástí nedokončené sbírky Oběť. Je také stále z pohledu 'třetí osoby', ale v podstatě jde o přímou řeč z úst Eleny. Vysloví zde své rozhodnutí.
Sbírka:
Oběť
Zpěv ztrápené duše
„Moc libá jsou tvoje slova,
jak verše řeckých básníků,
jak podkov cinkot o kameny
nezkrocených koníků.
S těmi vězni – čtyřnožci
až tančit se mi chce;
ptám se nebe šedého,
můžu snad říct ne?
Nabídnutý dar, co jiní
k prokletí dál rovnají,
mít lze jednou za život,
kdo odmítnou, poznají.
Smrt k sobě jsem volávala,
však není lepší takto žít?
I kdybych měla na Měsíc
každý večer s vlky výt!
Vždyť málem jsem už zavyla,
když útroby mi trhal žal,
to nepochopí jediný, kdo
stejnou bolest nepoznal.
Proto prosím, zbav mě toho!
Z tohohle snu probuzení
ať už nikdy nepřijde.
Kdo nepoznal, neocení…“
***
Předchozí - http://liter.cz/Basne/246502-view.aspx
Další - http://liter.cz/Basne/246612-view.aspx
Přečteno 490x
Tipy 8
Poslední tipující: Nergal, Charibeja, Bloodmoon, labuť
Komentáře (1)
Komentujících (1)