Tanec
Já přešel tisíce skalnatých hor,
na koni schváceném s placatkou vína,
až došel jsem do země, jíž přemohl mor,
král právě oplakal staršího syna.
Však bylo cítit i z klikatých cest,
jimiž sám jsem se hroužil, s loutnicí pouze,
snad raděj bych nechal jen větrem se vést,
kyne mi vpřed - i proti mé touze!
Kol cest - ach znám já - ty mrtvé růže,
které však voní jen za časů své doby,
však přivoň si sám! Ty víš, kdo může!
Vždyť jsou to morových umrlců hroby!
Ach zpívej má loutnice - má jediná lásko,
k výkřkikům nemocných - ti souží mě nejvíce!
Ach zpívej má loutnice - má spanilá krásko,
ať mrtví si obují odřené střevíce!
Ať protančí nocí v děravých kytlích,
s rudými tvářemi - sladkými jak med,
s hlavami v hadrech či špinavých pytlích,
v nich všichni ukryjí morový vřed.
Přečteno 603x
Tipy 7
Poslední tipující: WhiteSkull, dark evelyn, E., Charibeja, Pepec
Komentáře (0)