Óda na Smrt
Ó Smrti, jak jste krásná má paní,
když po mne sáhla Vaše chladná ruka
život,jak bárka se na moři naklání,
až srdce strachem a úzkostí puká
Ach Smrti jste vzácná a přece blízká
jako devatero kvítí o Svatém Janu
už v září se mi po létu stýská
v němž objímal jsem neznámou pannu
Noc mi v oknech stlouká černé mříže
snad abych nevyskočil z nejvyššího podlaží
s každým dalším ránem mám ke smrti blíže
však málokdo se k zoufalému skoku odváží
Přečteno 269x
Tipy 11
Poslední tipující: Anezka.M, Ricarda Haner Lowery, CULIKATÁ, Anfádis, MatyhoZmaty, mkinka
Komentáře (11)
Komentujících (6)