Opravdu jsem jeden čas míval sny, které vypadaly nějak takhle. A jsem za ně zpětně rád.
Odloučení
Zmar a klení
Bojím se, bojím vyčlenění
Mám strach, že se jednou probudím
Do života, v němž už láska není.
Bouře věčná
Tma černočerná
A když vyjde slunce
Ani jeho záře není jasná
Patrně ne tak jako světla lékárny
Jak prošedlá mumie klepu se před ní
Sbírám odvahu vstoupit!
Chladný déšť mě promáčí…
…všichni mě nenávidí.
Jak by taky ne, když sám sebe proklínám
Z nočního můr budím se
A vestoje usínám
Vidím tváře odporně krásné, jak smějí se ve štěstí
Při pohledu na mne úsměv jim zhasíná.
Vztek a zloba
Zas a znova
Vrací se to
Jako černá vdova
Nepatřím nikam
Tykám a vykám
Leč nevím, co říkám
Vím jen, že pykám.
Trpím za svou lehkomyslnost – je tomu již dávno
Sotva si to vybavím, ale záleží vůbec na tom?
Teď už nevím nic, možná jsem byl prokletý od narození
Kde jsi, má lásko? Žádná láska není
A já si nic nezasloužím.
Tak to řekněte nahlas, čtu vám to z očí
Nechcete mě naživu – cha! Jsem dávno mrtvý
Tak řekne mi někdo, proč jsem tak paranoidní?
Když přece už léta na ničem nezáleží.
Lžu a kradu
Ve věčném hladu
Ta lékárnice na mě působí, že mi utrhne hlavu
Vytáhnu mobil
Píp – a je to
Přebírám platíčka
Brzy ztěžknou mi víčka.
Nevím, co je za rok
Jen tuším, že kdysi dávno
Byl jsem mladý
S celým životem před sebou
Neměl jsem se toho dožít
Měl jsem radši umřít
Měl jsem se předávkovat
A do nebes odplouvat.
Postavám u večerky
Světe div se
Kdesi vyštrachal jsem prachy na placku vodky
Benzáky samy o sobě už nestačí
Násobím účinek a sny mé pradávné v hrobě se obrací.
Dost už
Protože tahle nějak to vskutku může dopadnout
Dnes chci si vážit dne a pak slunko nechat zapadnout
Bylo to celé pouhým snem
Ležím v posteli
Zas v Bohnicích
Ale zatím jsem díky Bohu tak nějak oukej.
Tebe komentovat je zatra těžký... co píšeš, je vždycky tak emočně silný...ty sám jseš toho plnej...ale zatím máš tam uvnitř sebe pořád strašlivý černo...který je silný, sžírá tě, nepodlehnout mu musí bejt těžký...ale ty jseš bojovník...nevím sice, jestli to tak cítíš, nebo ti v tom pomáhaj ty Bohnice, to že nejseš sám venku, bezradnej a zmatenej... máš kolem sebe pomoc... i chvilková izolace od světa je pomoc... než se dá jeden trochu do kupy...ale tvá poslední věta mi napovídá, že se fakt snažíš...a makáš na sobě... nenalháváš sám sobě, že je všechno super, ale jseš rád i za to svý "tak nějak OK" a já jsem ráda s tebou... protože si vážím každýho, kdo se vzepře tomu, co možná dřív pohnojil a snaží se najít míň nebezpečnou a snad i lepší cestu sám pro sebe
18.09.2023 12:11:45 | cappuccinogirl