Tělo na kříži

Tělo na kříži

Anotace: Ze sbírky "Temné básně pro Satana"

Tělo mé, na kříži přibité.
Ruce mé, hřeby probité.
Krev v ústech, spalující žár,
Buď se mnou bože, já vždy se kál.

Ve jménu Tvém a znaku kříže,
já zabíjel muže, ženy, děti. Divé zvíře.
Ve jménu Tvém a znaku kříže,
já pálil domovy, falešné kostely. Trhal mříže.

Mé silné ruce, zvyklé svírat zbraně,
už jsou mi na nic, já plivu na ně!
Mé silné pěsti, již se nesevřou.
Cestu života mám již zavřenou.

Ve jménu Tvém a znaku kříže,
já páchal zločiny, vraždy, hříchy.
Ve jménu Tvém a znaku kříže,
Již nemohu dál bože, díky.

Mé oči již nemají slzy, má ústa již nemají sliny.
Vyschly.
Mé ruce vykloubené, mé nohy zkroucené. Hnijí.
Mrtvy.

Ve jménu Tvém a znaku kříže,
zbav mne bolesti a té tíže, Bože.
Ve jménu Tvém a znaku kříže,
sejmi mé hříchy a přijď blíže, Bože.

Už i mysl mne opouští, nevidím.
Tělo své již nevnímám, bolest necítím.
Místo vůně květin jen pach spáleného masa.
To já se peču, nahý, v žáru slunce, přibytý na kříži, temná krása.

Ve jménu Tvém a znaku kříže,
Já věřím že jsi a volám Tě Kriste!
Ve jménu Tvém a znaku kříže,
Já visím tu jak Ty, Ježíši Kriste!

Temnota mne obestírá, světlo nepřichází.
Mé srdce už bije pomaleji a pomaleji.
Hle, tam dole v temnotě, ohně září.
Mám věřit ohni? Skrývá pro mne naději?

"Pekelné znamení, symbol Bafometa."

Ve jménu Tvém a znaku kříže,
já plivu na Tebe Kriste, falešný kníže.
Ve jménu Tvém a znaku kříže,
odvracím se od Tebe, Kriste,
já vzývám Satana, temného kníže.

Tělo již není, mysl jen prázdné nekonečno.
Tak to je smrt? Krásné temné věčno.
Autor Kalidor Or, 07.09.2024
Přečteno 70x
Tipy 1
Poslední tipující: rybka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

přibité

07.09.2024 21:28:57 | rybka

líbí

Ty jo, dík, taková hrubka do očí bijící a já jí přehlédl. Děkuji.

07.09.2024 21:30:53 | Kalidor Or

líbí

jinak báseň pěkná, ale trochu moc dlouhá

07.09.2024 22:16:16 | rybka

líbí

Díky, pár řádků mne nestačí, temnotu z mé mysli nevytlačí. Toto je styl psaní můj, není pro každého, je svůj. Ale děkuji za zájem.

07.09.2024 22:41:36 | Kalidor Or

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí