Nanynka
Sto roků na pole chodila,
sto roků trhala zelí.
Až přišel z Frýdku Pepíček
a složit se v zelí jí velí.
Sto roků s košem chodila,
sto roků byl košíček celý.
Dneska je košík pošlapán.
Kdo ti ho Nanynko zcelí ?
Siroty pláčí, mají hlad.
Tak jako dříve ho měly.
Přijde ze šachet plamen a dým,
přijde den - bude i zelí.
Komentáře (1)
Komentujících (1)