Jak jsem se snažila o hlubokomyslnou báseň
Anotace: Názorné vysvětlení, proč většinou píšu stručně.
JEDNIČKY A NULY
***
Padla na mne hloubavá nálada, a tak jsem chtěla napsat něco, co má myšlenkovou hloubku a pojednává o životě, něco jako:
***
Proplouvám mořem jedniček a nul,
hrávám si s čísly v černobílém světě,
v systému větřík kéž by stále dul,
písmena s háčky zůstaly v každé větě.
Procházím zemí, kde je přesně dané,
co přijde napřed a co přijde pak,
světem, kde vládne jenom ANO a NE,
jasně je psané - toť .exe a to .bak.
Když z toho moře občas musím ven,
nejistá škála šedi dost mi vadí.
Řídí se lidé ňákým programem?
Snad každý sám si pro sebe jej ladí.
***
Jenže ono to lze shrnout mnohem výstižněji a úderněji. A proto výše uvedené škrtám a zapisuji:
***
Život mi půlí
jedničky a nuly.
Shora i zdola
dělaj' ze mě vola.
Přečteno 454x
Tipy 16
Poslední tipující: Divoženka1, Radek.oslov.Šafárik, Sleepwalker, Pevya, al-pacino, Házté, Bíša, Zpátky, Květka Š., labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)