Namaluj mi vílu! :o)
Anotace: Kdo nikdy nebyl dítětem, nemůže být ani dospělým. ;)
* Vezmi si papír, budeme kreslit.
- A co mám namalovat?
* Namaluj mi vílu.
- Vílu?
* Ano.
- Tak dobře :)
- Jakou pastelku si mám vzít?
* Zelenou jako lesní třpyt.
- Nejdřív načrtnu obličej,
Naznačím tvar hlavy,
tělo a nohy za chvíli, ať nám neuteče:)
později dodělám úpravy.
- Nakreslím jemnou siluetu,
oblečenou do krásných šatů,
pastelka zelená je vybarví,
tmavší odstín spodničku podbarví.
* Přidělej krajky,
A taky mašli či stuhu.
Třeba i několik barevných pruhů
ať jsou hodně vidět a vlají zdálky.
- Dobře tedy, uvážu mašli,
Složitě uvázanou,
ať její sukni hezky zkrášlí,
bude u pasu lehkou dominantou.
- Barevné svislé proužky,
zářící temnou zelení
a k nim třpytivé lesklé stužky,
ostře vyčnívající jak šípek v trní.
* Chci, aby měla šaty dlouhé až na zem,
Bude v nich tancovat každým dnem.
- To víš, že jí udělám dlouhé šaty,
Které se i ve tmě třpytí,
bude to lesní víla poutnice,
tančící jen mé sestřičce.
* Nezapomeň na krásná křídla,
tenká aby mohla za mnou létat,
Abych snadno nepřeslechla,
jemné šustění když bude vzlétat.
- Vždyť už je maluji, vidíš tady
Lehce jako motýlovi,
Ozdobím je světlými místy, či řady
drobně jak zrnka kmínový.
- Teď vyměním zelenou barvičku
pro místo, kde nakreslím oči,
za černou, abych načrtla zorničku,
pečlivě, ať jiskra mrknutím přeskočí.
- Dlouhé řasy, husté obočí,
Obtáhnu tvar mandle,
pověz jakou barvou rychle,
vybarvit mám její oči?
* Přeci zelenou!
- Že se vůbec ptám,
na tuhle barvu kouzelnou.
Odstín už hned vybírám…
- Pastelku trošku světlejší jsem vybrala,
Oči budou tajemné jako smaragdy,
ovšem, barvu takovou aby ladila,
s jejími přenádhernými šaty.
- Ještě nosík doprostřed,
Uši po stranách schované,
za vlasy, které dokreslím naposled,
ústa tenká a líbezná, červenou malované.
* Vlasy ať má jako já,
jenom trošku delší,
blondýnka kudrnatá,
bude nejkrásnější.
- Už první vlásek obtahuji,
žlutým odstínem ho zvýrazňuji,
zamotaný do kudrlinek,
na konci tvořící prstýnek.
* Kdy už bude hotová?
Moje víla lesová?
- Říká se lesní, ne lesová :D
Podívej, je ještě beznohá!
* No jo, máš pravdu,
nemá ještě nohy ani ruce,
kterými se bude držet vzadu,
když dá se do svého tance.
- Počkej, nesmutni – už je má!
začíná tancovat, i když už je tma.
Ještě dvě dlouhé štíhlé nohy,
A náš obrázek je už hotový?
* Jé, ta je krásná a jak se směje!
A co teprv její křídlové závoje!
Jestlipak někdy oživne a přiletí?
- Když budeš hodná a zavřeš oči,
posype tvojí postýlku perletí,
po které rychle a sladce usneš,
A tančící víla do tvého snu vkročí.
Přečteno 587x
Tipy 33
Poslední tipující: Leedram, Amable seňor Marek, Zasr. romantik, Tichá Šárka, J.U. Ray, Désolé, strašidýlko-střapatý, Gabrielle, Anjesis, Isquieasuus, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)