Tuhle sem v kádi pod vokapem,
uviděl plavat brouka,
mával si křídlem zoufale
,až voda všude šplouchá.
řikám si rozespalej,
co takhle dobrej skutek,
ten brouk to' ale neocenil,
jen na mě kouk a utek,
předtím mi ale nevděčník
ušpinil trochu dlaň
taksem se za ním rozběhl
spanile jako laň.
skákal jsem tiše ranní trávou
vítr mi vlasem vál
jenomže dohnat brouka v letu
těžké je tůze,
náhle se ruce zamotaly
v mé bleděmodré blůze
a už se k zemi
hlučné snáším,
do písku kde velmi práším
,zuby mi skřípou možná zlostí
,jenže co dělat s tou zlomenou kostí,
možná to zpraví trocha levné sadry,
proklínám brouka ať se mu ucpou žábry
.potvora jedna z chytinu,
vypálím broukovy mýtinu