volala paní že prý je z banky
nabízí produkt výhodný
celé dva měsíce nemusím splácet
dostanu nápoj láhodný
a že jsem klient nový
prý moře výhod mám
pošlou mi do bytu v sáčku a kravatě
pohlednou osůbku co z reklam znám
snad vřelý hlas či slova hlazená
citlivá skladba vět
důvěru zbudila vteřinu neváhám
bez čtení pod čarou podpis dám hned
za pár dní na poštu s výzvou spěchám
odkládám vysavač všeho nechám
jak jsem moh ty roky v chudobě žít
mám silné nutkání v kapse ji mít
procházet tržiště obchodní domy
pohladit kdejaký terminál
koupit si mlýnek stroj na bonbony
drobné jim nechávat starý rituál
sešel se se dnem den zrovinka lilo
poslední transakce krásně se žilo
najednou ve schránce můj milý holenku
našel jsem z třiceti svou první složenku
rychle se rozplynul kouř blahobytu
nezvládám nesplácím bojím se ven
neslyšné ťukání na dveře bytu
do kaše krupičné sypou mi křen
a jednou ráno slunce se budilo
komando v kuklách plní můj byt
ani se nebráním svaly maj cvičené
čekám co zbyde mi zda nechaj žít
příště až lákadla uši mé pohladí
vezmu své pruty dva k vodě se posadím
a v touze po věcech loknu si šípku
chytím si na rohlík svou zlatou rybku
sice se špatně schání
plní však všechna přání