Seděl jsem v polích u hrušky
vzpomínal na halušky od Božky
Sliny mi tekly proudem
Jó Slovensko, to krásná Zem…
Když mi je na talíř dávala
hezky se na mne usmívala
Šatečky měla na červenou
a blůzku pěkně střiženou
Galánka to byla spanilá
a teď má jiného frajera….