Kunsthistorie v kostce
Libuše sem koukla z dáli
Dnes tu stojí katedrály
Zdá se ti to přehnané?
Inu pověst pražane
Strmé věže gotiky
Za hranicí logiky
To je ale veselé
Z okna lítaj konšelé
Rovné okno k rovné brance
Vida je tu renesance
Vysoké jsou arkády
Proto pozor na pády
Půlkulatá okýnka,
Anděl samá lokýnka,
Potěšení pro oko
To je v kostce baroko
Hoří a nebo nehoří na levém břehu Vltavy?
Vsak oni ho zas postaví
O to bych neměl obavy
Bortí se a rezaví?
Mocker vám to přestaví
Dnes už každý nesnese
kudrlinky secese
Poklesla ti brada? To bude styl dada!
Samý kámen komfort žádný
pan prezident naříká:
věřte že mám důvod pádný
volat pana Plečnika
Funkcionalismus:
Zrušte všechny tradice, postavím vám krabice.
Přečteno 670x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, ARTeFakty X. Múzy, Frr, danaska, Kyška, Jeněcovevzduchukrásného, ewon, bogen, Petra Orlová, Jort, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)