*
Chodím po ulicích bez lidí
vidím vše co jiní nevidí
zhaslá světla nočních podniků
stopy na rantlech chodníků
mdlý pohyb, jímž se plížím se svým bolem
orámovaným alkoholem
Zklamaný světák, lev místních podniků
k místu kde již po tisící
vídávám ženu s tmavou kšticí
která mi bývá malou vzpruhou
- jenom vždy jinak samodruhou
neboť ji znám po drahná léta
z tohoto - i jiného světa
z etiket lahví vína, z lahví piva
z fresek a plakátů se dívá
z Playboye její ňadra trčí
no - prostě frčí!
-------------
i kdyby byla Schiffer
anebo jiná Claudia -
říkám jí Cardinální ne!
či zbožňovaná Marilyn ...
a proč? Mon-roe?
Nenacházel bych v srnčích očích
odpovědi na proč, co, kdy a komu...
jenom bych měl pocit,
že jsem jí padákem, když mine zlatou síť
auto za milion,
třpytné knoflíky od Diora s kouskem látky do oken
odměrku polibků a doteků
za letenku a lístek do Metropolitní
svatební oznámení dočasnosti
na rubu parte
(aby na světě bylo aspoň kousek pravdy)
------------
z Ambassadoru na Národní mluvíme finsky
taxikář nemusí vědět, co...
vystupujeme
taxikář se usmál
kaksitoista satanen
kukuč jak svatýVašek v září
Jo.
Praha má mnoho tváří