Balíček karet rozprostřený,
prozradí osud cizí ženy,
co chtěla zjistit od cikánky,
zda budoucnost má stinné stránky.
Ta ještě poradí se s dlaní
a pak jí řekne: „drahá paní,
život to nejsou jenom růže.
Do týdne pochováte muže.“
Ta žena na okamžik zbledne,
pak nervózně si poposedne:
„Já už mám připravené kvítí.
Však zajímá mě, zda mě chytí.
O kartářce mi ani nemluvte. S jednou jsem před mojí nynější přítelkyní dokonce i chodil.
A věřte mi že to chvílemi bylo až strašidelné.
Dokonce měla i černou kočku jako mívají čarodějnice v pohádkách.
28.02.2020 09:32:50 | Básník Karel
Mě by se to líbilo bez té pointy, kdyby to spadlo do ponurého děje.
ale pobaví to :-)
28.02.2020 08:42:46 | petrzal
Dobrý černý humor vždy pobaví:-)
28.02.2020 08:23:08 | vlnka
černej humor mívá pointu na konci, což se mi líbí a proto ho používám nejčastěji
28.02.2020 08:25:42 | praetorian