POTULKY PO MORAVĚ 3

POTULKY PO MORAVĚ 3

DRASTICKÁ REDUKCE POPULACE
(ROŽNOV POD RADHOŠTĚM)

Kanibal obstarožní
v Rožnově hosta rožní...
Maso vozí do kempu,
kde po něm všichni lační;
ubírá tím na tempu
explozi populační.


SPOLEČNOST NEPŘÁTEL ŽEHU
(RAKVICE)

V Rakvicích rakve frčí,
urny jsou na ústupu,
truhly však na vzestupu;
lopata z hlíny trčí,
do hrobu rakev klesá -
radostí srdce plesá!


PODIVÍN
(PODIVÍN)

V městečku Podivín
žil jeden podivín,
co nemódně se odíval
a všude pěšky chodíval
a kdo se na něj podíval,
ten očím nevěřil,
což jsem si ověřil.


HRANICE BEZ LÉKAŘŮ
(HRANICE)

Už je konec žranice,
dochvěla se bránice
a lékaři v panice
opouštějí Hranice.


PŘEKROČENÁ RYCHLOST
(MORAVSKÝ BEROUN)

Za mlhavou stopou rouna
hnal se Iásón do Berouna
a s ním všichni Argonauti,
chytli je však policajti.


AUTEM JELA TETA, UŽ JE PO NÍ VETA
(VSETÍN)

Nedaleko Vsetína
zhasla svíce tetina;
do stromu vůz stočila.

Plech se v kůru zatíná...
Jen vteřiny setina
nedbalosti stačila.


PILNÁ DEALERKA
(HULÍN A HUSTOPEČE)

Halina, ta není líná,
často jezdí do Hulína,
města s puncem zašlé slávy,
odkud pytle plné trávy,
pěstované s jemnou péčí,
vozí až do Hustopečí.


ROZKVĚT BYROKRACIE = SOUMRAK NEVĚSTINCŮ
(ZÁBŘEH NA MORAVĚ)

Prostitutky v Zábřehu
dávno nejsou v zápřahu,
kunčoftů tam řídnou řady,
víc jich chodí na úřady.
Autor Neklan, 10.08.2020
Přečteno 290x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Ruda Štola, Lighter, praetorian, Iva Husárková, Tomcat, Frr, Dreamy, Psavec, danaska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Nejvíc mě zaujal ten Zábřeh,
dnes jsem byla na ouřadě a nikdo nikde. :-)

10.08.2020 20:12:49 | Dreamy

líbí

Pochopitelně je to tam jen kvůli rýmu; copak já vím, jak to tam chodí na úřadech, neřku-li v bordelech? :-)

10.08.2020 21:32:14 | Neklan

líbí

Píšeš velmi podobně jako Edward Lear. Pokud jsi nečetl jeho dílo s názvem "Kniha třesků a plesků", doporučuji. Ty tvoje mile praštěné veršíky mi zvedly náladu. Zdraví Daniela z Prahy

10.08.2020 17:22:39 | danaska

líbí

Nečetl, díky za tipy a pochvalu :-)

10.08.2020 21:33:27 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel