Moravěnka, Moravěnka,
to je naša divoženka.
Na Valašsku slivovička
a u Brna sa dává decka vínečka.
Hody, to je super akce,
když přijedú pražáci, to je tehdy reakce.
Tam sa tančí na parketu,
děvčice v krojách, sú hodně k světu.
Tam sa tančí na dechovky,
netančí eném bábovky.
Nejlépe sa tančí polka
a k temu sa váže jedna historka.
Když vyhrávali muzikanti polku,
při tanci, jsem nechtěně ličtil jednu šéfredaktorku.
Byla z televize Morava,
pro všechny ostatní pokračovala zábava.
Řekla mi, že mňa chce dát k súdu,
já jí na to odpověděl, že si tam nebudu dělat ostudu.
Omluvil jsem se jí a pozval na tanec,
kámoši mi na to potém řekli, že su dobrý kanec.
Potem mi to odpustila
a do televize sa s úsměvem navrátila.
Na Moravě, to sú věci,
chcú tu bývat skorém všeci.